Galaţi: Trafic restricţionat datorită precipitaţiilor abundente

Poliţiştii gălăţeni aduc la cunoştinţa conducătorilor auto faptul că, datorită precipitaţiilor abundente, traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe următoarele drumuri naţionale şi judeţene:DN 25 Galaţi – Tecuci

DN 26 Slobozia – Oancea

DJ 251A Drăguşeni – Corod

DJ 253 Băleni – Cudalbi

Ţinând cont de avertizările meteo emise de că Administraţia Naţională de Meteorologie, poliţiştii fac unele recomandări conducătorilor auto, pentru a preveni evenimentele nedorite pe drumurile publice:

Îi sfătuim pe şoferi ca înaintea efectuării oricărei manevre în trafic să se asigure temeinic. Atunci când vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Referitor la circulaţia în condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *