INFOTRAFIC: ATENŢIE! ÎN MAI MULTE JUDEŢE DIN ŢARĂ SE SEMNALEAZĂ CEAŢĂ

Infotrafic 17.12.2014

Ora: 09.45

Infotraficinformează că la această oră (09:45), traficul rutier pe drumurile naţionale şi europene aferente judeţelor Alba, Harghita, Dobrogea, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Dâmboviţa, Buzău se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind pe alocuri sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
În judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa şi Buzău este posibil să se semnaleze burniţă cu depunere de polei.

Pentru judeţele menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări nowcasting cu cod galben, valabile până la orele 11:00 şi, respectiv, 12:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

În judeţul Mureş, pe DN15(E60), din cauza ceţii, vizibilitatea este scăzută, pe anumite segmente de drum, sub 100 de metri.

Pe autostrada A3 Turda – Borş, între kilometrii 0-16, respectiv 50-52, vizibilitatea este sub 150 de metri, iar pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, între kilometrii 11 şi 57, pe sensul de mers către Piteşti, ceaţa a redus vizibilitatea la 150 de metri iar carosabilul este parţial umed.

Acelaşi fenomen se semnalează şi în judeţul Buzău unde, pe DN2(E85) şi pe raza localităţilor Costeşti şi Poşta Câlnău, vizibilitatea este între 100 şi 200 de metri, iar pe anumite porţiuni, sub 50 de metri.

Pentru a nu fi implicaţi şi pentru a nu provoca ei înşişi accidente rutiere pe drumurile publice,conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire şi, după caz, pe cele de ceaţă, şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *