INFOTRAFIC: ATENŢIE! MAI MULTE JUDEŢE DIN ŢARĂ SE AFLĂ SUB COD GALBEN DE CEAŢĂ

Infotrafic 18.12.2014

Ora: 17.00

Infotrafic informează că la această oră (17:00) nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, însă atragem atenţia conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan deoarece, în mai multe judeţe din ţară, se circulă în condiţii de ceaţă.

Aşadar, pe drumurile naţionale şi europene aferente judeţelor Cluj, Harghita şi Prahova traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, iar în judeţul Cluj, pe autostrada A3, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi pe alocuri, sub 50 de metri.

Acelaşi fenomen se semnalează şi în judeţele Alba, Sălaj şi Buzău – pe DN2(E85), vizibilitatea fiind între 100 şi 200 de metri, iar pe anumite porţiuni, sub 50 de metri.

Şi în judeţul Ilfov, pe drumurile naţionale şi europene aferente, traficul rutier se desfăşoară îngrunat din cauza ceţii dense care a scăzut vizibilitatea sub 100 de metri şi, pe alocuri, sub 50 de metri.

In judeţul Mureş, vizibilitatea pe DN15(E60), pe raza localităţilor Luduş şi Iernut, este sub 50 de metri.

Pentru judeţele Cluj, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Alba şi Harghita, dar şi pentru autostrada A3 Transilvania, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la acest fenomen, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la orele 20:00 şi, respectiv, 23:00.
Pentru judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi şi Vaslui, pe lângă ceaţă, se pot semnala şi depuneri de chiciură (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publie, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, şi pe cele de ceaţă, şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *