Infotrafic ora 07.00

Infotrafic ora 07.00

Ora: 07.15

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră este anunțat un singur tronson de drum național închis din cauza vremii nefavorabile (viscol).
Este vorba despre DN67C Novaci – Rânca, în județul Gorj.
Se preconizează că la ora 08.00 drumul se va deschide.

De asemenea, din același motiv, pe două drumuri naționale există instituite restricții de tonaj: DN24D Vârlezi – Tulucești, în județul Galați (7,5 tone) și DN2F Dragomirești – Ivănești, în județul Vaslui (3,5 tone).

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, între kilometrii 81+500 de metri şi 94+800 de metri, în zona Siriu, circulaţia autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată, din cauza degradării grinzilor la viaductul Stânca Teherău.
Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.
Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Având în vedere că în numeroase zone din țară circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță şi să utilizeze, cu precădere, frana de motor.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *