Infotrafic ora 07.15

Infotrafic ora 07.15

Ora: 07:30

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este, în continuare, întreruptă pe Autostrada A2, pe sectorul Bucureşti – Fetești și pe mai multe tronsoane ale unor drumuri naţionale:

În judeţul Vaslui, pe DN24A Simila – Murgeni a fost instituită restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Din pricina vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

***

Având în vedere atenționarea meteorologică cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului și ninsori, valabilă pentru astăzi, până la ora 18.00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate decât dacă este absolut necesar.
În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *