Infotrafic ora 07.30

Infotrafic ora 07.30

Ora: 07.30

Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, însă în judeţele Harghita, Galaţi şi Suceava se semnalează ceaţă, iar în Satu Mare, Botoşani, Bihor, Neamţ, Bacău, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Dolj se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie dar şi burniţă.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 23 ianuarie 2015, ora 18.00 – 25 ianuarie 2015, ora 10.00, se vor semnala precipitaţii însemnate cantitativ, precum şi intensificări ale vântului, care vor cuprinde cea mai mare parte a ţării (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).
Atragem, totodată, atenţia că până la orele 09.00 şi, respectiv, 10.00, judeţele Olt, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa se află sub atenţionare nowcasting cu cod galben de vânt puternic, care la rafală poate atinge o viteză de 55-60 km/h.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, este necesar din partea conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).
De asemenea, în timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehiculele de dimensiuni mari.
De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

* *

*În perioada 23 – 25 ianuarie 2015, în județul Hunedoara, circulația rutieră pe DN76 se va desfășura, în intervalul orar 09.00 – 17.00, pe un fir, alternativ, la ieșirea din Deva către Brad (tronsonul kilometric 0 – 0+900 de metri).
Măsura s-a luat pentru a se permite executarea unor lucrări la un pod.În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, lucrările de consolidare a versantului şi de protecţie a drumului au fost finalizate, iar traficul rutier nu se mai întrerupe în anumite intervale orare.
Însă, atât în această zonă, cât şi pe viaductul Stânca Teherău, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.
Rute ocolitoare pentru traficul greu:- DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

-DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată peDN68ALugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.
Ruta ocolitoare esteDN6 (Centura Lugoj)– autostradaA6(Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostradaA1(nodul rutier Balinț – intersecţie cuDN68A).

În județul Argeș, peDN67BPitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cumasa totală maximă autorizată mai m

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *