Infotrafic ora 12:00

Infotrafic ora 12:00

Ora: 12:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:00), pe DN1, în judeţul Ilfov, traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe DN1 Ploieşti – Bucureşti, în Otopeni, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme.
Cauza probabilă a fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers între autovehicule.
Se estimează că circulaţia va fi reluată normal peste o jumătate de oră.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, vântul bate cu putere între kilometrii 24 şi 34+800 de metri, spulberând zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă.
Se acţionează cu două utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pentru judeţul Timiş este în vigoare, până la ora 14:00, o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire.
Pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic, luminile de ceaţă trebuie utilizate doar dacă vizibilitatea scade semnificativ (împreună cu cele de întâlnire).

În judeţul Caraș-Severin, DN57Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți.
Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa – Anina – Bozovici – Iablaniţa.

***

Conform mesajului de atenţionare cucod galbenemis de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), vremea rămâne deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.
Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28 …
-25 de grade.

În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă.
Aşadar, atenţie la viteza cu care se circulă!

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *