Infotrafic ora 12:30

Infotrafic ora 12:30

Ora: 12:35

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:30), nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită nici din cauza vreunui eveniment rutier şi nici din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pentru judeţele Brăila, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu şi sudul judeţului Dolj, sunt în vigoare, până la ora 13:00, două atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637), emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire.
Pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic, luminile de ceaţă trebuie utilizate doar dacă vizibilitatea scade semnificativ (împreună cu cele de întâlnire).Pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, valorile de trafic sunt moderate.
Până la această oră (12:30) nu au fost semnalate probleme deosebite de fluenţă nici pe sensul de urcare şi nici pe sensul de coborâre.

În judeţul Caraș-Severin, DN57Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți.
Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa – Anina – Bozovici – Iablaniţa.

***

Conform mesajului de atenţionare cucod galben,emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se păstrază deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, până în data de 25 ianuarie.
Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade iar izolat vor coborî şi până la -28 …
-25 de grade.
(http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă.
Atenţie la viteza cu care se circulă!

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *