Infotrafic ora 17:15

Infotrafic ora 17:15

Ora: 17:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:15), pe DN1, pe Valea Prahovei, se circulă în coloană între Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov, iar în sens invers între Predeal şi Buşteni.
Ninge, iar pe partea carosabilă a început să se depună zăpadă, deoarece utilajele de deszăpezire se deplasează cu viteză redusă, din cauza aglomeraţiei.
De altfel, autovehiculele rulează cu viteză adaptată, mai mică decât în mod normal, pe întreg tronsonul Timişu de Sus – Sinaia.
În condiţii similare se circulă şi pe DN73A Predeal – Pârâul Rece.Pe DN1A Babarunca – Cheia a nins viscolit, iar stratul de zăpadă (în amestec cu material antiderapant) măsoară aproximativ un centimetru.
Se acţionează cu utilaje de deszăpezire.În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, există în zona înaltă un strat subţire de zăpadă frământată (în amestec cu material antiderapant).

În judeţul Braşov, a fost a fost ridicată restricţia temporară de pe DN1E, atât dinspre Braşov către Poiana Braşov, cât şi dinspre Râşnov, deoarece traficul rutier către staţiune a mai scăzut în intensitate, iar mulţi automobilişti au început să plece (implicit, locurile de parcare se eliberează).
Restricţia (care este posibil să se instituie şi în zilele următoare, dacă nu vor mai fi disponible locuri de parcare) nu s-a aplicat transportului public de călători şi autovehiculelor de aprovizionare.

Având în vedere atenționarea cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ninsoare şi la vânt puternic emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până mâine la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=927), le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
Atenţionăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *