Infotrafic ora 21:15

Infotrafic ora 21:15

Ora: 21:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă, pe timpul acestei nopţi, folosirea DN3A Feteşti – Drajna ca alternativă mai rapidă şi mai sigură faţă de tronsonul paralel al autostrăzii A2, calea II (sensul de mers Constanţa – Bucureşti).
Aceasta deoarece pe respectivul segment de autostradă accesul autovehiculelor va fi permis în număr mic, controlat, cu viteză redusă, după ce se vor forma coloane care vor fi însoţite de echipaje de poliţie rutieră.
Mai mult decât atât, vor exista perioade în care circulaţia va fi oprită, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.
Distanţa parcursă în plus pe DN3A este de aproximativ 3,5 kilometri, însă durata călătoriei este mult mai scurtă.

Pe A2 Feteşti – Drajna, pe parcursul zilei, stratul gros de zăpadă (care măsura peste 80 cm) a fost înlăturat, însă pe carosabil, în unele zone, încă există gheaţă sau zăpadă cu o grosime cuprinsă între unu şi trei centimetri.
Cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant, există un risc ridicat de producere a accidentelor pe timpul nopţii, mai ales că porţiunile acoperite cu gheaţă sau zăpadă alternează cu altele pe care carosabilul este umed sau chiar uscat.
Aşadar, conducătorii auto pot fi tentaţi să accelereze pe porţiunile uscate sau umede, iar în momentul în care întâlnesc porţiuni cu gheaţă sau zăpadă pot produce accidente (mai ales că vizibilitatea este condiţionată de lumina farurilor).

Pe parcursul întregii nopţi vor acţiona utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a a materialului antiderapant.
La primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi ai CNADNR vor face o nouă evaluare a sectorului respectiv, pentru a se stabili dacă circulaţia autovehiculelor se va putea face în condiţii de siguranţă.

Precizăm că pe calea I (sensul Bucureşti – Constanţa), pe tronsonul Drajna – Feteşti, autovehiculele se deplasează controlat, în coloană, fiind însoţite de echipaje de poliţie rutieră.

În judeţul Tulcea, a fost redeschis DN22A Nicolae Bălcescu – Nalbant.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.
La fel şi pe DN22 Isaccea – Somova, în judeţul Tulcea.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, rămâne închis DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

În unele zone ale ţării, se semnalează ceaţă.
Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, pe DN7 Găeşti – Bâldana, pe DN5 Giurgiu – Remuş şi pe majoritatea drumurilor naţionale din judeţul Olt, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100, chiar sub 50 de metri.
De asemenea, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cu cod galben, referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 23:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă (luminile de ceaţă trebuie utilizate doar dacă vizibilitatea scade semnificativ).

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *