Infotrafic ora 6:45

Infotrafic ora 6:45

Ora: 6:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:45), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Mare atenţie! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţele Suceava, Neamţ şi Iaşi o atenţionare nowcasting referitoare la depuneri de polei, valabilă până la ora 7:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
În aceste judeţe ninge uşor, iar pe unele drumuri mai puţin circulate s-a depus un strat subţire de zăpadă de aproximativ un centimetru.
Trebuie avut în vedere faptul că sub stratul de zăpadă se poate forma gheaţă, temperaturile fiind scăzute.
Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
În judeţul Iaşi, pe DN24 şi DN28, pe alocuri, vântul spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.

În zonele în care temperaturile sunt scăzute şi în care plouă sau a plouat în cursul nopţii, conducătorii auto trebuie să ţină cont de faptul că ploaia poate îndepărta materialul antiderapant, iar carosabilul poate deveni alunecos.

În judeţul Giurgiu, pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, ceaţa reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.

Pe autostrada A1 Sibiu – Deva ninge, dar nu s-a depus zăpadă, deoarece se acţionează cu utilaje.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor.
În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;

– chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului.
De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;

***

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, respectiv o atenţionare cu cod galben (pentru judeţele Tulcea, Constanţa şi Călăraşi) referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, vânt puternic şi polei (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *