Infotrafic ora 7:00

Infotrafic ora 7:00

Ora: 7:00

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:00), în judeţul Gorj, ninge viscolit pe DN67C Novaci – Rânca, iar pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 25 şi 34+800 de metri se circulă cu dificultate.
Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
În oraşul Novaci, un echipaj de poliţie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca.
Se recomandă folosirea lanţurilor antiderapante.

În judeţul Argeş, se circulă în condiţii de iarnă pe DN73 Piteşti – Braşov, în zona Dâmbovicioara.
În acest moment, stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară aproximativ 5 centimetri, însă se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Având în vedere că până la ora 10:00 este valabilă o atenţionare cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la precipitaţii însemnate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, dar şi la intensificări ale vântului, care va viscoli temporar zăpada în zonele montane (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile.

Până în data de 2 februarie 2015, în județul Hunedoara, în intervalul orar 9:00 – 17:00, circulația rutieră pe DN76 se desfășoară pe un fir, alternativ, la ieșirea din Deva către Brad (tronsonul kilometric 0 – 0+900 de metri).
Măsura a fost luată pentru a se permite executarea unor lucrări la un pod.

În judeţul Vâlcea, pe DN67B Bălcești – Drăgășani, din cauza unei surpări a părţii carosabile se circulă pe o bandă, alternativ, la km 92+300 de metri, în zona localității Măciuca.

Tot pe o bandă, alternativ, se circulă şi pe DN57, în apropierea localităţii mehedinţene Eşelniţa, pe podul peste râul Mala, la kilometrul 12+253 de metri, din cauza unei defecţiuni tehnice care a determinat avarierea suprafeţei carosabile pe o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 7 metri.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

· DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată peDN68ALugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.
Ruta ocolitoare esteDN6 (Centura Lugoj)– autostradaA6(Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostradaA1(nodul rutier Balinț – intersecţie cuDN68A).

* *

*

Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime informează că, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.
Pentru judeţele Constanţa şi Tulcea este în vigoare, până la ora 8:00, o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la vânt care la rafale atinge sau chiar depăşeşte 65-75 km/h (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *