Infotrafic ora 7:30

Infotrafic ora 7:30

Ora: 07.30

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:30), pe majoritatea drumurilor naţionale şi europene din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Harghita, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Gorj, Constanţa, Tulcea şi Cluj, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri şi, pe alocuri, sub 50 de metri.
În judeţul Gorj, pe DN66 Târgu-Jiu – Bumbeşti Jiu, din cauza ceţii dense, vizibilitatea este sub 50 de metri, iar în judeţul Argeş, vizibilitatea este sub 100 de metri.
Acelaşi fenomen se semnalează şi pe auzostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, respectiv A3 Transilvania.
Pentru judeţele menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la acest fenomen, valabile până la orele 08.00, 10.00, respectiv 11.00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, lucrările de consolidare a versantului şi de protecţie a drumului au fost finalizate, iar traficul rutier nu se mai întrerupe în anumite intervale orare.
Însă, atât în această zonă, cât şi pe viaductul Stânca Teherău, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

-DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele

-DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată peDN68ALugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.
Ruta ocolitoare esteDN6 (Centura Lugoj)– autostradaA6(Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostradaA1(nodul rutier Balinț – intersecţie cuDN68A).

În județul Argeș, peDN67BPitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cumasa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone,din cauza unui pod avariat de o viitură.

PeDN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

* *

*Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime informează că, din cauza ceţii dense, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *