Infotrafic ora 8:00

Infotrafic ora 8:00

Ora: 8:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:00), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţele Sibiu, Mureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud atenţionări nowcasting referitoare la depuneri de polei, valabile până la ora 9:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Întrucât în unele judeţe ninge (Sălaj, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, inclusiv pe autostrada A1 Sibiu – Deva), trebuie avut în vedere faptul că sub stratul de zăpadă se poate forma gheaţă.
Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Iaşi, pe DN24 şi DN28, pe alocuri, vântul spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.

În judeţul Giurgiu, pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, ceaţa reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 18 şi 34, stratul de zăpadă măsoară circa un centimetru.
Nige uşor şi se acţionează cu cinci utilaje.
Pe DN66 Târgu Jiu – Bumbeşti-Jiu şi pe DN67 Bengeşti – Bălceşti se circulă în condiţii de ceaţă.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor.
În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;

– în zonele în care temperaturile sunt scăzute şi plouă, conducătorii auto trebuie să ţină cont de faptul că ploaia poate îndepărta materialul antiderapant, iar carosabilul poate deveni alunecos.
De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

***

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare (valabilă până la ora 20:00), respectiv o atenţionare cu cod galben (pentru judeţele Tulcea, Constanţa şi Călăraşi, valabilă până la ora 12:00) referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, vânt puternic şi polei (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *