Infotrafic ora 8:15

Infotrafic ora 8:15

Ora: 8:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:15), nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.În judeţul Gorj a nins slab în cursul nopţii pe DN67C Novaci – Rânca.
Acum nu mai ninge, însă vântul bate cu putere între kilometrii 24 şi 34+800 de metri, spulberând zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă.
Se acţionează cu două utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.Pentru judeţul Arad, până la ora 10:00, este în vigoare o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire.
Pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic, luminile de ceaţă trebuie utilizate doar dacă vizibilitatea scade semnificativ (împreună cu cele de întâlnire).

În judeţul Caraș-Severin, DN57Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți.
Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa – Bozovici – Anina – Bozovici – Iablaniţa.

***

Conform mesajului de atenţionare cucod galbenemis de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), vremea rămâne deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.
Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28 …
-25 de grade.

În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă.
Aşadar, atenţie la viteza cu care se circulă!

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *