Infotrafic ora 8:45

Infotrafic ora 8:45

Infotrafic informează că la această oră (8:45), în judeţul Mureş, în oraşul Sângeorgiu de Pădure, traficul rutier pe DN13A Sovata – Bălăuşeri se desfăşoară pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui accident rutier în care şi-a pierdut viaţa un pieton care traversa neregulamentar.
În momentul de faţă nu sunt coloane de maşini în zona producerii accidentului.
Se estimează că circulaţia va fi reluată pe ambele benzi în cel mult o oră.

Traficul rutier a scăzut în intensitate pe Autostrada Soarelui, iar partea carosabilă a început să se usuce în zona Cernavodă-Medgidia.
De asemenea, pe DN1, pe Valea Prahovei, nu mai plouă, iar partea carosabilă se va usca în scurt timp. În orele următoare este de aşteptat ca circulaţia să se intensifice pe DN39 Constanţa – Mangalia, dar şi pe DN1 Bucureşti – Braşov.
În cazul în care pe raza staţiunilor montane prahovene se vor forma coloane de maşini, amintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.
Le recomandăm conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar în cazul în care încheie o coloană de maşini care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp. Amintim că, în urma precipitaţiilor abundente de la sfârşitul lunii iulie, traficul rutier este întrerupt pe DN7A, în judeţul Hunedoara, în zona Jieţ, pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 96 şi 105+120 de metri, din cauza unor alunecări de teren (una dintre acestea produsă anterior, în urmă cu trei luni). Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, din cauza unor alunecări de teren şi viituri produse la sfârşitul lunii trecute.
Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt: -pentru relaţia Râmnicu Vâlcea – Piteşti: DN64 Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – Găneasa, DN65 Găneasa – Slatina -Piteşti, traseu valabil şi în sens invers; -pentru relaţia Sibiu – Bucureşti: DN1 Veştem – Braşov, DN1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Bucureşti (A3 Ploieşti – Bucureşti), traseu valabil şi în sens invers, cu precizarea că segmentul Braşov – Cheia – Ploieşti este mai aglomerat la sfârşit de săptămână. Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00). În perioada 1 iulie – 31 august 2014, în conformitate cu prevederile H.G.
nr.
1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:1. pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:• pe sensul de parcurs Bucureşti – Constanţa – vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;• pe sensul de parcurs Constanţa – Bucureşti – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;• pe sensul de parcurs Feteşti – Cernavodă – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;2. pe DN39 Agigea – Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;3. pe DN22C Murfatlar – Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autori

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *