INFOTRAFIC: TRAFICUL RUTIER SE VA INTENSIFICA PE PRINCIPALELE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI NAŢIONALE

Infotrafic 13.04.2017

Ora: 14:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează că, la această oră (14:15), traficul rutier este intens pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti.
La intrarea în Bucureşti s-au format coloane de autovehicule.Pentru a nu se produce accidente, le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa de siguranţă în mers.
De asemenea, pe cei care încheie coloanele îi sfătuim să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.***În zilele următoare, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, printre care DN1 Bucureşti – Braşov, autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, DN65 Piteşti – Slatina, DN2 Bucureşti – Suceava (către mănăstirile din nordul Moldovei), DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 Bucureşti – Alexandria (drum care se aglomerează de obicei în preajma sărbătorilor).În judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat.
Este de aşteptat ca în zona respectivă să se formeze coloane de autovehicule.
Pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

– pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti – Beiu, DN51 Smârdioasa – Zimnicea;

– pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) – DN6 Buzescu – Nanov – DN52 – Turnu Măgurele.

Mare atenţie! În perioada sărbătorilor pascale, de obicei, se înregistrează o creştere a numărului de accidente produse pe fondul oboselii la volan.
Mulţi români care lucrează în străinătate parcurg sute, chiar mii de kilometri până în ţară, fără a se odihni.
De regulă, oboseala se instalează pe timpul nopţii sau dimineaţa.
Câteva dintre primele semne ale acesteia sunt clipirea deasă, pleoapele grele, privirea înceţoşată, mărirea timpului de reacţie.
Îi sfătuim pe conducătorii auto ca la primele semne de oboseală să oprească în locurile special amenajate şi să efectueze exerciţii fizice de înviorare, iar dacă oboseala este accentuată să se odihnească.

Sursa: Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *