Poliţia Rutieră Brăila: Toti poliţiştii brăileni au fost chemaţi la datorie

TOŢI POLIŢIŞTII BRĂILENI AU FOST CHEMAŢI LA DATORIE

Astăzi, începând cu orele 15:00, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus alarmarea tuturor poliţiştilor din serviciile operative, care se vor prezenta la sediile unităţilor şi subunităţilor de poliţie, pentru asigurarea intervenţiei operative la cazurile ce intră în competenţa inspectoratului.

Poliţiştii brăileni revin cu recomandarea către conducătorii auto să dea dovadă de mult discernământ în ceea ce priveşte oportunitatea plecării la drum în asemenea condiţii meteorologice!

Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi, vă sfătuim să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.

În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aflaţi în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Peste 174 de poliţişti acţionează suplimentar pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite. Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată condiţiilor meteo, de drum şi trafic.

Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, comisar şef de poliţie Vizitiu Mircea Relu, peste 174 de poliţişti, acţionează suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Astfel, în perioada 25-26 ianuarie a.c., 174 de poliţişti, dintre care 57 de la rutieră, 113 de la ordine publică şi 4 de la alte structuri, au acţionat cu 85 de mijloace auto.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat două contravenţii, pentru lipsa echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Poliţiştii brăileni atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante şi se recomandă evitarea deplasării în zonele în care au fost semnalate condiţii meteorologice nefavorabile.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *