Restricţii circulaţie Ilfov, începand cu 19 August a fost restricţionat accesul autovehiculelor pe DJ301 Pantelimon – Cernica

Urmare a măsurilor instituite pe Centura municipiului București, respectiv de restricționare a accesului autovehiculelor pe D.J. 301 (Pantelimon – Cernica), de la intersecția cu D.N. 3, la pasajul la nivel cu calea ferată susmenționat, care s-a închis, circulația se desfășoară fluent, fiind eliminate coloanele de mașini.

Pentru eliminarea conflictelor de trafic și creșterea gradului de fluență a circulației pe Centura municipiului București, începând cu data de 19 august a.c., s-a restricționat accesul autovehiculelor pe D.J. 301 (Pantelimon – Cernica), de la intersecția cu D.N. 3, la pasajul la nivel cu calea ferată susmenționat, care s-a închis.

Accesul în comuna Cernica se realizează pe D.N. 3, prin pasajul rutier suprateran “Acumulatorul” – Centura municipiului București.

Măsura a fost luată în urma evaluărilor efectuate, de către reprezentanții autorităților cu atribuțiuni în domeniu și Poliția Rutieră, privind modul de desfășurare a traficului rutier pe Centura municipiului București. În urma acestora, a reieșit faptul că, formarea unor coloane de mașini care ajung frecvent la lungimi de 5-10 km. pe ambele sensuri de circulație, mai ales în zona nodului rutier Cernica este generată de numeroasele zone de conflict existente, care, implicit, determină o scădere a vitezei de circulație a autovehiculelor. De asemenea, întrucât acest tronson de drum este dublat de o cale ferată industrială simplă, existând în zona intersecției cu D.J. 301 un pasaj la nivel cu calea ferată, fluxul de autovehicule care circulă pe Centura municipiului București pierde prioritatea.

Pentru asigurarea fluenței traficului rutier în această zonă, încă din luna mai a.c. a fost instituit un post fix de dirijare cu agenți de poliție, soluție care nu a rezolvat însă în mod eficient problema.

Urmare a restricționării, începând cu data de 19 august a.c., ora 20.00, a accesului autovehiculelor pe D.J. 301 Pantelimon – Cernica, de la intersecţia cu D.N. 3, la pasajul la nivel cu calea ferată, coloanele care se formau în fiecare dimineaţă, în zonă, au fost eliminate. Accesul în comuna Cernica se realizează pe D.N.3, prin pasajul rutier suprateran “Acumulatorul” – Centura municipiului Bucureşti. Datorită acestei restricţii, timpul de parcurgere a sectorului de drum a scăzut simțitor.

Circulația autovehiculelor se desfășoară fluent, fară a exista coloane în așteptare, însă viteza de deplasare este redusă din cauza denivelărilor pronunțate ale părții carosabile, întâlnite pe întreaga lungime a părții sudice a Centurii municipiului București.Pentru monitorizarea desfășurării traficului, în zonă acționează un echipaj de poliție rutieră, fiind, totodată, continuate lucrările de amplasare a semnalizării rutiere de orientare și informare a participanților la trafic cu privire la noile reglementări.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *