Infotrafic ora 14:45, trafic ingreunat pe DN1 la iesirea din Bucuresti din cauza unui accident

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (14:45), traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe DN1, la ieşirea din Bucureşti către Otopeni (în dreptul Academiei de Poliţie), din cauza unui accident auto rutier în care a fost implicat un pieton care traversa neregulamentar. Având în vedere că circulaţia este intensă pe sensul de mers către Ploieşti, le recomandăm conducătorilor auto să folosească autostrada A3.

Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii argeşene Cotmeana, la kilometrul 143+250 de metri, circulaţia a fost întreruptă pentru zece minute (în intervalul orar 14:20-14:30), timp în care s-au desfăşurat activităţi de ridicăre a unui autotren răsturnat. Timp de aproximativ o jumătate de oră, în zonă se va circula pe două benzi (din trei existente).

Pe DN1, în judeţul Alba, se execută lucrări de asfaltare pe tronsonul kilometric 385 – 406, între Teiuş şi Aiud. Se preconizează că reparaţiile se vor încheia la sfârşitul lunii mai. În punctele unde se realizează lucrările, circulaţia se desfăşoară îngreunat.
Tot judeţul Alba, pe DN1/DN7, în municipiul Sebeş, se circulă în coloană din cauza numărului mare de autovehicule aflate în tranzit. Fluenţa traficului rutier va fi afectată şi în zilele următoare, pentru că foarte mulţi români stabiliţi în străinătate vor veni în ţară pentru a petrece sărbătorile pascale. Pe DN1, pe Valea Prahovei, circulaţia se desfăşoară, deocamdată, fluent. Însă, este posibil ca în orele următoare să se formeze coloane de maşini. Le recomandăm conducătorilor auto care circulă dinspre Ploieşti către Braşov să urmeze ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Circulaţia s-a intensificat şi pe celelalte drumuri care pornesc din Bucureşti, în special pe DN2 (E85) Bucureşti – Urziceni – Focşani – Suceava – Siret, pentru că mulţi automobilişti se îndreaptă către mănăstirile din nordul Moldovei.
Le reamintim conducătorilor de autovehicule de transport marfă că în zilele de miercuri, 1 Mai, duminică, 5 mai şi luni, 6 mai, se aplică prevederile H.G. nr. 1777/2004, privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală. Astfel, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi interzisă în intervalul orar 06:00 – 22:00, pe următoarele sectoare de drum: DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia; A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploieşti – Braşov, iar pe DN1(E60) Centura Bucureşti-Otopeni-Ploieşti restricţia se aplică şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Detalii referitoare la prevederile H.G. nr. 1777/2004 se găsesc pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, link-ul “informaţii transporturi rutiere – acte normative” (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27). Precizăm, de asemenea, că pe DN1 Bucureşti – Braşov se menţine restricţia pentru traficul greu impusă în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6:00 şi 22:00, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Precizăm că secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat problme.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *