Infotrafic: Ceaţa reduce vizibilitatea pe mai multe artere rutiere din ţară

Infotrafic 21.11.2013

Infotrafic informează că la această oră (17.00) pe mai multe drumuri din ţară, mai ales din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucuresti se circulă cu dificultate din cauza ceţii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Având în vedere cele menţionate, cei de la volan trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Reamintim, totodată, obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant, atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Recomandăm şi celorlalţi conducători auto, ca în situaţii similare să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

Infotrafic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *