Infotrafic Galaţi: Din cauza apei de pe partea carosabilă, DN 25 si DJ 253 a fost închise

Infotrafic Galaţi, 12.09.2013

Circulaţia rutieră pe DN25 este întreruptă pe ambele sensuri între localităţile gălăţene Vameş şi Tudor Vladimirescu.

Ca urmare a ploilor abundente de noaptea trecută, pe partea carosabilă a ajuns o cantitate mare de apă (pe o porţiune de aproximativ un kilometru, nivelul acesteia depăşeşte un metru).

Semnalăm că în acelaşi judeţ este închis şi DJ253, din aceleaşi motive.

POLIŢIŞTII GĂLĂŢENI ACŢIONEAZĂ ALĂTURI DE CELELATE STRUCTURI M.A.I. PENTRU AJUTORAREA POPULAŢIEI AFECTATE DE CĂDERILE ABUNDENTE DE PRECIPITAŢII

În seara zilei de 11.09.2013 pe teritorul judeţului Galaţi au căzut precipitaţii abundente, care au continuat şi pe timpul nopţii, fiind afectate localităţile Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu şi Costache Negri.

În urma viiturilor, 4 persoane şi-au pierdut viaţa şi 3 persoane sunt date dispărute (printre care şi un copil în vârstă de 8 ani).

În comuna Cuca, 10 autoturisme au fost luate de ape, 20 case au fost inundate şi una a fost distrusă în totalitate.

În urma ploilor au fost inundate şi posturile de poliţie din comunele Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu şi Costache Negri şi 4 autoturisme, din dotarea posturilor de poliţie Cudalbi şi Rediu, au fost avariate.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a fost alertat întregul efectiv de poliţie din mediul rural, care a acţionat atât pentru diminuarea efectelor inundaţiei asupra posturilor de poliţie cât şi pentru ajutorarea populaţiei civile, reducerea pierderilor de vieţi omeneşti şi limitarea pierderilor de bunuri. Au fost constituite echipe de căutare a persoanelor date dispărute.

De asemenea, efectivele Serviciului Rutier şi Biroului D.N.E. au acţionat pe drumurile naţionale şi judeţene pentru redirecţionarea traficului rutier în zonele afectate şi facilitarea accesului utilajelor pentru îndepărtarea aluviunilor aduse de pe versanţi.

În continuare, poliţiştii vor acţiona alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Galaţi pentru limitarea pagubelor produse de căderile abundente de precipitaţii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *